‘A Swedish Benedict Option’

Efter publiceringen av ’Kristna som minoritet räddas ur barbari’ här på GID, skriver tidningen The American Conservative, och då ingen mindre än dess senior editor, Rod Dreher, tillika författare till boken ’The Benedict Option’ (som artikeln till stor del handlar om), om Gammalkatolsk idédebatt.

Dreher översätter en tidigare artikel från GID (’San Francisko – den lilla kyrkbyn. En vision för överlevnads skull’) till engelska och publicerar den med förståelsen att det finns ett levande exempel; ett vägval för kristna. Då Dreher även länkar till Nordisk-katolska kyrkan samt till Gammalkatolsk idédebatt sluter vi oss till att det är vad som avses med ”A Swedish Benedict Option”.

Självklart gäller detta inte enbart Sverige utan alla de länder där Nordisk-katolska kyrkan är representerad och verkar. Biskop Roald Nikolai, som är väl bekant med boken The Benedict Option, säger att den väl bekräftar den mission vi bedriver som bärare av det gammalkatolska arvet, i den odelade kyrkans tro och lära.

americanconservative_dump_a-swedish-benedict-option_20170508
Hela artikeln av Rod Dreher kan läsas här: http://www.theamericanconservative.com/dreher/san-francisko-a-swedish-benedict-option/

Vi är så klart glada och hedrade över att uppmärksammas i internationella media, av en så namnkunnig person som Rod Dreher på ett så positivt och uppmuntrande sätt.

Red.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s