Kyrkan rustar i Europa

Trots den allmänna bilden av en krympande Kristen Kyrka i Europa visar den gammalkatolska rörelsen, genom Nordisk-katolska kyrkan, färg. Det är en positiv utveckling som märks i det att biskop Roald Nikolai säkerställer tillväxt och succession.

13-Salving-av-hendene-DSC5445Den senaste i raden av prästvigningar skedde i Stockholm i juni då den tidigare diakonen Albertus Magnus ordinerades till prästämbetet. Vigningsmässan genomfördes i Oscars kyrka på Östermalm under Pingsthelgen. Följande dag firade den nyvigde prästen sin missa prima i Vår Frus kapell i Gamla stan.

1-Introit_hymn_20160903_140332
Ordinationsmässa i Grimsthorpe slottskapell i närvaro av ärkebiskop Mikovsky från PNCC.

5_Anointing_of_the_hands_P1060255_compressed

 

 

 

 

 

 

Under 2016 vigdes fem präster i England, varav tre har en bakgrund i den anglikanska kyrkan. Vigningsmässan genomfördes i september i Grimsthorpe slottskapell i Lincolnshire. Samma år vigdes även den förre anglikanska prästen Dr. Frederik Irenäus Herzberg i Tyskland till det heliga prästämbetet.

Bilder från prästvigningen i Stockholm kan ses här.
Läs mer om den gammalkatolska rörelsen här.

Red.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s