To leave or not to leave, that is the question

I had the great opportunity to get to know the former chaplain to the Queen, the Reverend father, doctor Gavin Ashenden. This at a conference in Oslo earlier this month. He is a theologian and priest, familiar with the changes in society and the forces that have altered the view of what was the church in England (and in the Nordic countries).

Father Ashenden chose to leave the Anglican Church. He did so according to his beliefs. I will leave you here, with his own explanation on why. Please, take time to hear him out. This applies equally to clerics in Denmark, Norway and Sweden.

Jag hade möjligheten och glädjen att lära känna teologie doktorn, fader Gavin Ashenden. Detta tidigare i augusti vid en konferens i Oslo. Han var tidigare kaplan till drottningen av England. Ashenden är väl bekant med samhällets förändringar  och de krafter som har förändrat synen på vad som tidigare var Kyrka i England och i de nordiska länderna.

Fader Ashenden har valt att lämna den Anglikanska kyrkan. Han gjorde det av övertygelse. Jag lämnar dig nu som läsare till han egna förklaring om varför. Och jag ber dig att ta dig tid till att lyssna till honom . Också du som bor i Danmark, Norge och Sverige – detta gäller även dig. Också du som är klerikal.

Franciskus Urban

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s