#fastenål – Fastetidens samtalsöppnare?

fastenål-på-kavajslagEn violett pärla på jackan, rock- eller kavajslaget för att markera iakttagandet av den Kristna, Stora ljusa fastan (Påskfastan). Vi kallar den kort och gott för #fastenålen. Bör bli en snackis och en samtalsöppnare som ger dig som bärare möjlighet att upplysa om den tid som inleds med Askonsdagen och varar fram till Kristi uppståndelses fest.

Nej, man skall inte framhäva sig själv. Inte heller att man iakttar Fastan. Men vad gör man i tider då inte många (längre) är medvetna om den egna traditionen? Jo, man gör det på finaste, tänkbara vis. Och nålen blir även en påminnelse till sig själv om att öva sig i återhållsamhet, avhållsamhet, bön och givmildhet; de komponenter som fastetiden omfattar.

1514837906938
Skanna koden i din Swish-app och betala din fastenål. Glöm inte ange din adress!

Bär en violett knappnål under fastetiden. Om du inte har någon, beställer du lättast en från oss. För bara 25 kronor (inklusive porto) skickar vi en #fastenål till dig. Pärlan är 6 mm stor. Scanna QR-koden här i din Swish-app. Glöm inte ange vem du är och till vilken adress du vill ha nålen skickad. Genom att skaffa nålen här stöder du även GID med (ca) en tia.

Läs mer: ”Julen är kastad ut. Fastan står för dörren

Du är samtidigt varmt välkommen tillbaka hit för att ta del av fler intressanta tankar, artiklar och nyheter. Tack på förhand och med önskan om en välsignad, ljus fastetid!

[EDIT 2019-02-02] Fastenålen säljs numer via Klosterbutiken.
https://port-royal.se/klosterbutik.html#!/products/fastenal

Red.

 

2 kommentarer på “#fastenål – Fastetidens samtalsöppnare?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s