I gott sällskap!

Har du hört talas om ”anti-genusrörelsen”? Det är en kraft som, enligt sajten ”Feministiskt Perspektiv”, vuxit fram och ”nu är internationellt organiserade på ett sätt de inte varit tidigare” och att den ”förenar en mängd olika rörelser och grupperingar” vilket ”skapar nya utmaningar”. Som exempel på denna rörelse ges kristna medier. Särskilt nämns Gammalkatolsk idédebatt.

Det är Jenny-Gunnarsson Payne, docent i etnologi vid Södertörns högskola, och Elzbieta Korolczus, doktor i sociologi vid samma anstalt, som skriver och med oro ser på hur samma anti-genusretorik som i auktoritära länder i Europa nu har börjat dyka upp i den svenska debatten. Bland dem som målas ut som ”frihets- och rättvisemotståndare” är, jämte Gammalkatolsk idédebatt, bland annat Ivar Arpi på Svenska dagbladets ledarredaktion.

Vad säger man, om inte tack! Vi kostar dessutom på oss att återgälda länkutbytet. Trots desinformationen som där serveras får det stå som exempel på hur bisarr vår samtid håller på att bli.

https://feministisktperspektiv.se/2018/01/24/anti-genusrorelser-globalt-hot-mot-vetenskap-och-demokrati/

Red.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s