På kant till den nya tiden

Året 2018 har varit ett händelserikt år för den gammalkatolska miljön. Något av allt som skett har vi kunnat skriva om här på Gammalkatolsk idédebatt (GiD) Ännu finns dock mycket att skriva om – flera texter är på skrivbordet och än fler ämnen kommer med sannolikhet att dyka upp under det år som nu skall börja. Och för den hungrige finns redan nu mängder med material som tål att läsas och läsas om. Det är lite av poängen med GiD – att det väl beprövade inte är trendkänsligt.

Ett av årets glädjeämnen var att den lilla redaktionen flyttade och nu är samgrupperad med Nordisk-katolska kyrkan i Karlskrona samt det nyligen invigda Priorat S:t Stephanus med sin Klosterbutik. Här finns dessutom en klosterträdgård som till våren kommer att utökas med bland annat honungsproduktion. Det blir flit i flera dimensioner.

Under året gjordes också en förändring i publikationens layout och funktionalitet. Detta har renderat i kommentarer som faktiskt kommit redaktionen till del (!). Kommentarerna var samstämmigt positiva så de faller knappast under kategorin ”läsarstorm”. Någon sådan finns dock med på önskelistan för det nya året. Framför allt med tanke på att mycket av det vi skriver om är brännande frågor i en modern kontext.

Sedan Gammalkatolsk idédebatt startade i oktober 2016 har såväl besöksfrekvens som olika länders representation ökat stadigt. Eftersom publikationen i princip är trespråkig (svenska, norska och engelska) återfinns merparten av våra läsa i länder där det talas skandinaviska språk och engelska. Och det blir rätt många!

Så, till alla er och till alla nära vänner och supporters (som vi hoppas vill fortsätta resa tillsammans med oss) återstår egentligen bara att tacka för allt under 2018 och önska ett riktigt gott nytt år 2019.

Gud bevare oss!

Red.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s