Nu varnar läkare: Unga ångrar könskorrigeringar

Tidningen Expressen skriver idag (2019-04-02) att det för tillfället utreds 390 ungdomar som lider av könsdysfori, det vill säga könsförvirring, att få byta kön. Detta bara i Stockholm. ”Men nu varnar oroliga läkare – och föräldrar till barn som ångrat sig efteråt – för att behandlingen ges alltför lättvindigt.” Man hänvisar bland annat till Jovanna Dahlgren, professor vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, som säger:
– ”Jag känner till fall där personer senare i livet ångrat sina behandlingar och tagit sitt liv.”

Samtidigt rapporterar man att regeringen hösten 2018 lade fram ett lagförslag där man vill sänka åldersgränsen för kirurgiska ingrepp i könsorganen från 18 till 15 år.
– ”Jag är rädd att vi inom bara några år betraktar det här som en skandal av Macchiarini-format, säger Christopher Gillberg, professor inom barn- och ungdomspsykiatri” i samma artikel.

Läs mer: Hjälp mig att bli en man, Plz (2017-07-22)

Häromdagen (2019-03-31) skrev vi här på Gammalkatolsk idédebatt om att antalet personer som idag säger sig vara positiva till att samhället bygger på kristna värden har fördubblats sedan 2010. Och det finns en koppling till frågan om könsidentitet.

”Ett kännetecken modernismen bär är att historien inte har något värde; allt skall uppfinnas på nytt. I sin extrema form innebär det att människan inte ges någon anknytning till det som varit, att hon inte har någon koppling till vare sig forna släktens erfarenheter eller vad det innebär att vara människa. Idag tvingas hon att definiera sig och sitt syfte, dana och forma sig andligt och kroppsligt, ja i princip förlösa sig själv.” (GiD, 2017-07-22)

Att nu andelen personer som ställer sig bakom kristna värden ökar måste kunna förklaras med att allt fler nu är mätta (och trötta) på alla de samhälleliga och sociala experiment som genomförs på bred front. Frågan vi alla måste ställa oss är: Vill vi verkligen fortsätta på den vägen? Är det så vi vill ha det?

Franciskus Urban

 

 

(Vinjettbild: ”Resurrection – Adam and Eve”, by Ted: https://www.flickr.com/photos/frted/5250664615, [Creative Commons: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/%5D)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s