”Inte alla policyer bygger på vetenskap”

Kristna som tror på (och vågar artikulera) den naturliga ordningen av ”man och kvinna” kommer att ha en tuff tid de närmaste åren. Förtryck kan börja med att en elev får lämna klassrummet; för att snart utvecklas till en officiell statlig ortodoxi och obligatorisk mening och foglighet under hot om uppsägning från sitt arbete, eller summariska arresteringar och rättegångar för överträdelse av lagar om ”hat”. Vem skulle ha trott att frågan om man och kvinna, äktenskapets natur och sanningen om människans skulle bli grunden till kristen förföljelse?

”British Christians who believe in (and dare to articulate) the natural order of ‘male and female’ are going to have a tough time over the coming years. Oppression may begin with a student being excluded from class; it will soon progress to an official state orthodoxy and mandatory compliance on pain of dismissal from one’s job, or summary arrest and trial for transgressing the laws of ‘hate’. Who would have thought that the matter of male and female, the nature of marriage, and the truth about the human person would become the foundation of Christian persecution?” (Archbishop Cranmer, 17 juni, 2019)

Detta står att läsa på den välrenommerade, brittiska bloggen Archbishop Cranmer. I artikeln beskrivs också en händelse där just detta händer: En elev som påtalar att det finns två kön; man och kvinna, blir utslängd från klassrummet. Eleven bemöter sin lärare med att påtala att det han säger inte är en åsikt utan vetenskap och får till svar av läraren att ”alla policyer inte bygger på vetenskap”.

Läs mer och se filmat material från händelsen här.

Det finns bara ett sätt att bemöta och bekämpa det som nu sker och det är genom att inte vara tyst. Det är tystnad och neutralitet som gör förtryck möjligt. Men att vara den som inte är tyst kommer, precis som det uttrycks ovan, att vara obekvämt och till och med obehagligt.

I juni månad släppte Vatikanen en skrift (Till man och kvinna skapade han dem) som utmanar det moderna konceptet ”könsidentitet” (gender identity). Skriften talar, enligt BBC, om en utbildningskris samt att dagens debatt kan tillintetgöra våra begrepp för vad som är naturligt och destabilisera familjen som institution.

Också här på Gammalkatolsk idédebatt finns material att ta del av för alla som vill fördjupa sig och för dig som vill göra din röst hörd. Faktum är att denna kamp är viktig. Mycket viktig! För såväl sanningen som för det vetenskapliga och bevarandet av den kristna tron.

Franciskus Urban

 

 

 

 

4 kommentarer på “”Inte alla policyer bygger på vetenskap””

 1. Tack! Jag kikade på filmen också! Helt sjukt att han blev utslängd utifrån argumentet ”you chose not to be quiet”! I en modern demokratisk liberal värld FÅR man inte skrämma och tysta folk ! Det är HEELT absurt!

  Den tis 18 juni 2019 12:03Gammalkatolsk idédebatt skrev:

  > Franciskus Urban posted: ”Kristna som tror på (och vågar artikulera) den > naturliga ordningen av ”man och kvinna” kommer att ha en tuff tid de > närmaste åren. Förtryck kan börja med att en elev får lämna klassrummet; > för att snart utvecklas till en officiell statlig ortodoxi och obl” >

  Gilla

 2. ”En elev som påtalar att det finns två kön; man och kvinna, blir utslängd från klassrummet. Eleven bemöter sin lärare med att påtala att det han säger inte är en åsikt utan vetenskap och får till svar av läraren att ’alla policyer inte bygger på vetenskap’”.

  Maken till sjuklig vanföreställning och aggressiv idioti, som läraren här ger uttryck för, får man leta efter. Även om detta är ett exempel från Storbritannien, är det inte utan att man undrar om detta också förekommer i Sverige.

  Jag tycker inte att det är konstigt om man själv känner sig våldsbenägen, när man ställs inför den här typen av vänsterflummig, postmodernistisk och PK-istisk propaganda och repression.

  Gilla

 3. Reblogga detta på Magni Värld och kommenterade:
  ”En elev som påtalar att det finns två kön; man och kvinna, blir utslängd från klassrummet. Eleven bemöter sin lärare med att påtala att det han säger inte är en åsikt utan vetenskap och får till svar av läraren att ’alla policyer inte bygger på vetenskap’”.

  Maken till sjuklig vanföreställning och aggressiv idioti, som läraren här ger uttryck för, får man leta efter. Även om detta är ett exempel från Storbritannien, är det inte utan att man undrar om detta också förekommer i Sverige.

  Jag tycker inte att det är konstigt om man själv känner sig våldsbenägen, när man ställs inför den här typen av vänsterflummig, postmodernistisk och PK-istisk propaganda och repression.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s